PDL – Partidul Democraților Loiali: Dreptul la fericire pentru toată lumea!

PLD alegerile România

Drepturile fiecărui om trebuie respectate, de aceea, noi, Partidul Democraților Loiali, am decis să ne constituim într-o formațiune politică, care nu doar să apere aceste drepturi și să creeze cadrul legislativ pentru a le pune în aplicare. Chiar dacă sunt prevăzute în legislațiile tuturor statelor lumii, în realitate, aceste drepturi sunt încălcate în fiecare zi. Noi ne dorim să fim partidul care nu doar promite, ci și care acționează în sensul promisiunilor făcute. Suntem oameni din popor, adunați și motivați de aceleași idealuri, pentru care suntem dispuși să lucrăm zi și noapte.

Orientarea noastră politică este una aparte: suntem de centru, dar încercăm să adunăm în ideologia partidului nostru tot ceea ce îi este de folos omului de rând. Fiecare partid are o programă politică, în care se regăsesc idei de valoare, pe care, dintr-un motiv sau altul, nu reușesc să le pună în aplicare. Noi vom prelua toate acele idei valoroase și ne propunem să le punem în practică. Idealul nostru este că toate ideile care merită și care sunt de folos oamenilor și poporului, în general, să fie susținute și transpuse în practică. Suntem conștienți că este greu să realizăm tot ceea ce ne-am propus, dar, atât timp cât lucrul pentru oameni este ceea ce ne motivează, cu siguranță că o să reușim!

Nu noi suntem cei care garantăm dreptul la fericire a fiecărui om, ci tocmai legislația adoptată de oamenii din popor. Noi suntem doar cei care vom identifica acele soluții pentru a le oferi oamenilor condițiile pentru îndeplinirea acestor dorințe. Privind în jurul nostru putem observa că omenii sunt nefericiți, că le lipsesc atât de multe lucruri și aceștia nu sunt fericiți. Lipsa banilor, a condițiilor normale de viață, lipsa unor tratamente pentru bolile care le macină sănătatea și câte și mai câte lipsuri – cine trebuie să aibă grijă de toate acestea? Nu cei care guvernează, care sunt aleși pentru a reprezenta cât mai bine interesele acelor oameni? Noi suntem democrați, dar mai presus de toate acestea, suntem loiali principiilor noastre!

Poate că alte partide își doresc să ajungă sus doar pentru a guverna și pentru să se bucura de putere. Alte formațiuni politice poate că își doresc să coaguleze în jurul lor cât mai multe persoane care să le împărtășească doctrina, care să le ofere votul lor și care să le asigure un număr cât mai ridicat de procente la votare. Noi ne dorim doar să rămânem loiali idealurilor, principiilor și platformei noastre program, pentru a ne îndeplini în mod exact programa electorală. Nu doar pentru că așa ni se pare că este democratic, ci și într-un mod loial față de alegătorii noștri și față de noi înșine!

Cine este Partidul Democraților Loiali?

Partidul nostru este unul nou, fiind guvernat de dorința de a le oferi oamenilor exact ceea le este garantat prin Constituție și legislația statului. Anul constituirii este 2019, dar istoric vorbind, ideile și principiile după care ne guvernăm activitatea sunt cu mult mai vechi. Ele au fost vehiculate de Revoluția Franceză, au trecut Oceanul și au fost înscrise în Declarația Drepturilor Omului. Mulți dintre cei drepți au încercat să le ducă la îndeplinire, dar, din variate motive, niciodată nu au fost duse la îndeplinire întocmai. Chiar dacă din punct de vedere al vechimii politice nu ne putem compara cu celelalte partide politice, acest lucru nu înseamnă că la nivel de mentalitate nu suntem un partid care are în spate o istorie.

Nu contează istoria unui partid, atât timp cât aceasta nu este presărată de realizări care să fie folositoare celor care au votat. Noi suntem un partid care militează pentru dreptul la fericire al omului, pentru că este un drept care este garantat constituțional. Așadar, dacă suntem întrebați cât de “bătrâni” suntem din punct de vedere politic, vom răspunde că suntem atât de bătrâni pe cât este istoria garantării acestui drept. Sau pe cât de vechi este obligativitatea de a fi loial principiilor și promisiunilor pe care ți le asumi atunci când convingi oamenii să te voteze.

Structura Partidului Democraților Loiali

Funcționăm pe baza unui statut, a unui program și a unei platforme pe care ne propunem să le respectăm literă cu literă. Congresul PDL este organul central al partidului, fiind format din totalitatea tuturor membrilor noștri la nivel național, cărora le vom solicita părerea de fiecare dată când este vorba despre interesele nostre comune. Precum orice alt partid, și formațiunea noastră, dincolo de principii și obiective, este organizată într-o structura ierarhizată, după cum urmează:

  • Președinte – Sergiu Rainer
  • Președinte Executiv – Marian Vanghelescu
  • Președinte Consiliu Național – Gheorghe Pandeleanu
  • Vicepreședinte – Adrian Antoniu – Vasilescu
  • Secretar General – Valentin Victorianu
  • Trezorier – Vasile Mihai -Lăcătușu

Fiecăruia dintre membrii Comitetului de Conducere a Partidului Democraților Loiali îi revin o serie de atribuții în vederea îndeplinirii prevederilor formulate în Statutul Partidului. Funcția se acordă pentru o perioadă de 4 ani, fiecare membru în parte având obligația de a se supune Regulamentului de Ordine Interioară a Partidului. Accesul la aceste funcții se realizează prin votul membrilor participanți la Congresul PDL, pe baza propunerilor înaintate de către organizațiile județene ale partidului nostru.

Realizări Politice

Fiind un partid nou, încă nu ne putem mândri cu realizări politice, cu toate acestea considerăm că pentru toate există un început și vremea noastră abia a sosit. Ne-am propus să adunăm în cadrul acestei formațiuni politice pe cei mai de vaza membri ai societății, alături de românii de pretutindeni. Valoarea acestora o să se împletească cu cea a oamenilor din popor, realizându-se mixtura necesară dezvoltării unui grup unit de interesul comun: binele tuturor. Ne dorim să beneficiem de sprijinul românilor pentru a putea pune în practică toate obiectivele noastre, să reușim să canalizăm energia creativă, specifică acestui popor, către binele nostru, al tuturor celor care trăim pe aceste pământuri, precum și a românilor care viețuiesc în Diaspora.

Sperăm ca în următorii ani, la următoarele alegeri, să ne afirmăm ca o alternativă la toate celelalte partide politice. Știm cu toții că România nu este în cel mai bun moment al ei, nu din cauza oamenilor din popor, ci a conducătorilor și întregii clase politice românești de până acum. Încă din anii ’90, țara aceasta a avut ocazia de a-și depăși complexele datorate perioadei comuniste. Avem oameni buni, muncitori, dornici de mai bine, dispuși să ajute și o țară minunată, de la Marea Neagră și până la vârful Carpaților. Nu ne-a lipsit decât o clasă politică de nădejde, capabilă să înfrunte propriile interese pentru interesele celor mulți. Noi încercăm să fim acea clasa care va ridica țara aceasta la nivelul la care se situa înainte de cele două războaie mondiale. Aceasta va fi realizarea pe care ne-o propunem să o obținem încă din primul moment în care vom avea ocazia.

Ce își propune Partidul Democraților Loiali

Înainte de toate, ne dorim să fim loiali crezului nostru politic, să ne respectăm principiile și obiectivele trasate la nivel de Congres. Sperăm să reușim să câștigăm încrederea oamenilor nu prin promisiuni deșarte, fără potențial de realizare, ci și prin intermediul acelor lucruri care se pot face. Nu putem spera că vom dărui țării și oamenilor de aici strălucirea și bunăstarea pe care o merită încă din primul moment. Dar știm că vom depune toate eforturile pentru a reuși acest lucru. Românii merită un partid care le ofere speranță, încredere și fericire!

Ne-am propus și ne dorim să creștem rândurile organizației noastre cu toți acei români care împărtășesc aceleași puncte de vedere cu ale noastre. Nu contează culoarea politică anterioară, pentru că la noi, cu toții avem culoarea albă, culoarea loialității și a purității. Atât timp cât suntem uniți de binele oamenilor și de obținerea fericirii pentru toată lumea, oricine este binevenit în Partidul Democraților Loiali. Mai ales că este timpul ca România să aibă un partid în care oamenii să se încreadă cu adevărat, un partid al celor mulți, care să se bucure de respectarea valorilor tradiționale locale.

Orice misiune politică este dificilă, în special în acest context economic, în care țara noastră nu reușește să țină pasul cu celelalte state de pe continent. România trebuie să redevină motorul Europei, așa cum a fost înainte de războaiele mondiale, pentru că dispunem de resursele necesare pentru a ajunge în acest punct. Capitalul uman este unul dintre cele mai valoroase elemente de care dispune țara noastră, așa că, atât timp cât punem omul (românul) pe primul plan, atunci este imposibil să nu revenim la gloria de altădată. Să facem o Românie în care românii plecați în diverse colțuri ale lumii să se reîntoarcă cu drag, să revină acasă, pentru că aceasta este patria lor.

Partidul Democraților Loiali este un partid al tuturor oamenilor care își doresc să obțină fericirea și care sunt dispuși să lucreze pentru acest obiectiv. Este deschis tuturor celor care împărtășesc aceste idei, principii și dorințe cu noi, așa că, dacă și tu ești una dintre aceste persoane, te invităm să ni te alături. Îți spunem încă de pe acum “Bun venit” în Partidul Democraților Loiali!