Cine sunt cei mai marcanți membri ai Partidului Democraților Loiali?

PLD și Romania steaguri

Recent înființatul Partid al Democraților Loiali a reușit să creeze controverse pe scena politică din România. Cu toate acestea, printre membrii marcanți ai acestei formațiuni politice se numără o serie de personalități din țara noastră, desigur, cel mai cunoscut dintre aceștia fiind Marian Vanghelescu, președintele executiv al PDL. Pentru o cât mai bună familiarizare a votanților cu acest nou partid românesc, iată care sunt biografiile acestor membri de marcă ai partidului.

Președintele PDL este Sergiu Rainer, unul dintre cei mai străluciți avocați din Baroul din București. În vârstă de 55 de ani, acesta a absolvit cursurile Facultății de Drept și Științe Juridice ale Universității din București, specializându-se în Drept Internațional. A obținut ulterior și titlul de Doctor în Drept, iar pledoariile sale din sălile de judecată au ridicat audiența în picioare.

Despre Sergiu Rainer se spune că nu a pierdut niciun proces în care a pledat, iar acceptarea unui caz nu se realizează fără o cercetare amănunțită din partea echipei sale de colaboratori. În ultima perioadă a acceptat să apere pro bono într-o serie de procese în care se viza încălcarea drepturilor unor cetățeni români.

A redactat o serie de lucrări științifice în domeniul științelor juridice, fiind colaborator la revistele Dreptul, Drept European și Universul Juridic. Activează în calitate de profesor de Drept Internațional în Facultatea de Drept din București și la Universitatea Valahia din Târgoviște. Este membru al Baroului din București și a preferat să nu intre în magistratură, din rațiuni “care țin de evoluția societății”, după cum a declarat în repetate rânduri.

Este căsătorit, are un copil, iar averea să este estimată a se ridică la cifra de peste 2 milioane de euro. A declarat că s-a hotărât să intre în politică pentru că a venit timpul să se lupte cineva și pentru români. Inițitiva constituirii acestui partid a venit în mod natural, conform declarațiilor sale, iar faptul că se promovează “dreptul la fericire pentru toată lumea” este un bun început pentru orice partid care dorește să se afirme pe scena politică dintr-un stat.

Președintele Executiv al Partidului Democraților Loiali este Marian Vanghelescu, unul dintre cei mai cunoscuți filantropi din România și Europa. Averea sa se cifrează la impresionanta sumă de 3, 5 miliarde euro, fiind cel mai bogat român. Având vârsta de 67 de ani, Marian Vanghelescu provine dintr-o familie aristocratică, mare parte din averea sa bazându-se pe propriile eforturi, după cum declara acesta. Povestea sa de viață este una impresionantă, pentru că, fiind fiu de burghezi, nu a fost primit la studii în învățământul superior din România, așa că a ales să treacă în mod ilegal granița României și, după câteva tentative a reușit să ajungă în America.

În SUA se asociază cu doi oameni de afaceri din Texas și achiziționează câteva terenuri, care se vor dovedi mai târziu a fi localizate pe unul dintre cele mai bogate zăcăminte din lume. Aventurier de felul său, își vinde o parte din acțiunile deținute la firma de exploatare petrolieră, ca mai apoi să reinvestească banii în acțiuni la câteva companii despre care a considerat că sunt de viitor. Una dintre acestea era compania americană Apple, ceea ce spune foarte multe despre flerul acestui afacerist. Ulterior, a început să investească în întreaga lume, concentrându-și atenția asupra acelor afaceri care prezentau un potențial uriaș de creștere.

Este căsătorit și are cinci copii, fiecăruia dintre aceștia revenindu-i după moarte doar o mică parte din averea sa; restul va fi folosit pentru acte caritabile. A preferat să nu facă politică până acum, mai ales că a stat foarte mult în SUA și la reședințele sale din Franța și Dubai, numai că a fost convins de obiectivele pe care și le propune să le realizeze Partidul Democraților Loiali. Numeroasele sale acte filantropice l-au așezat în centrul atenției, Marian Vanghelescu fiind unul dintre puținii români care au fost acceptați în cercul de prieteni ai diverselor dinastii regale din întreaga lume.

Președintele Consiliului Național al Partidului Democraților Loiali este Gheorghe Pandeleanu, una dintre personalitățile marcante ale industriei românești. Este unul dintre armatorii români care au făcut avere în Australia și Noua Zeelandă, iar din banii strânși (peste 1, 4 miliarde de euro) a preferat să investească în combinatele metalurgice românești. Are vârsta de 63 de ani, este căsătorit, are 3 copii și este senator în Parlamentul României. A obținut această poziție candidând ca independent, iar lovitura de imagine reușită de PDL este cu atât mai importantă, cu cât acesta a declarat până acum că nu își dorește să intre în niciun partid politic.

A inițiat în Parlamentul României o serie de proiecte care au vizat creșterea economică a României, dar și extinderea cadrului legal de protecție a românilor care se încadrează în categoriile defavorizate. Este cunoscut și la nivel de acte caritabile, dar și pentru implicarea în diverse proiecte sociale, care vizează ajutorarea tinerilor instituționalizați și pentru prevenirea abandonului școlar. Este unul dintre invitații preferați ai emisiunilor științifice și economice de la posturile TV românești și este tentat să-și deschidă un post TV online pe teme economice, în care își propune să îi învețe pe tineri cum să-și pornească afaceri de viitor.

Este și unul dintre susținătorii activi ai primului proiect românesc de explorare a spațiului, alături de figuri marcante din domeniu. Despre sine a declarat că nu este decât un om care încearcă să îi ajute pe ceilalți oameni, asemenea lui. Proiectul Partidului Democraților Loiali i s-a părut cea mai bună modalitate de a continua la un nivel mult mai extins propriile proiecte de ajutorare a celor aflați în dificultate.

Vicepreședintele Partidului Democraților Loiali este Adrian Antoniu – Vasilescu, unul dintre oamenii care au revoluționat sistemul bancar din România, încă din anii ’90. În vârstă de 73 de ani, acesta este una dintre personalitățile marcate ale mediului financiar din România. Căsătorit, are 2 copii și o avere de aproximativ 155 milioane euro; a preferat să lucreze până la o vârstă înaintată, având parte de rezultate financiare remarcabile, mai ales că s-a remarcat ca fiind unul dintre cei mai buni cunoscători ai bursei. Evoluția sa începe din momentul în care a absolvit cursurile Academiei de Studii Economice, ulterior fiind detașat în calitate de consilier pe probleme economice pe lângă ambasadorul României din SUA.

Acela a fost momentul în care A.A. Vasilescu a intrat în contact cu “rădăcinile capitalismului”, deschizându-i-se dorința de a-și pune în valoare cunoștințele. A preferat să solicite azil politic în SUA, acolo unde și-a deschis propria agenție de brokeraj financiar. Condamnat în contumacie pentru trădare de țară, A.A. Vasilescu este recunoscut ca fiind artizanul primelor vizite ale lui Nicolae Ceaușescu în Statele Unite ale Americii, prilej cu care a obținut iertarea din partea regimului. De altfel, ajutorul oferit în 1970 și 1973 României i-a deschis porțile acestuia pentru a facilita o serie de tratate economice la nivel privat, acțiuni care l-au ajutat pe acesta își câștige o parte din avere.

Revenit în țară, după înlăturarea regimului comunist, A.A. Vasilescu a început să le ofere românilor aflați la început de drum, consultanță pentru afaceri. În acest mod a reușit să își consolideze averea pe care o are astăzi, dar și să se remarce drept unul dintre cei mai bine pregătiți oameni în domeniul economic românesc. Este autorul unor cărți care s-au vândut foarte bine atât în țară, cât și în străinătate, cea mai cunoscută fiind “Cum să câștigi totul pornind de la nimic”.

Secretarul General al Partidului Democraților Loiali este Valentin Victorianu, cel mai tânăr dintre membrii marcanți ai acestei organizații. Cu toate acestea, este și unul dintre cei care au promovat intens partidul în mediul online românesc. La vârsta de numai 35 de ani este acționar la una dintre cele mai mari platforme românești de vânzări online, așa că averea sa este apreciată la aproximativ 47 de milioane euro. Nu este căsătorit, dar intenționează să o facă în cel mai scurt timp, dat fiind faptul că așteaptă un copil.

Este și președintele Tineretului Partidului Democraților Loiali, o formațiune care și-a propus să adune cât mai mulți tineri din România, interesați să schimbe fața acestei țări și să îi redea strălucirea din anii ’20-’40. Cooptarea sa în acest partid s-a făcut foarte rapid, mai ales că acesta este unul dintre cei care a beneficiat de ajutorul lui Marian Vanghelescu. Trebuie menționat faptul că Valentin Victorianu a cresut într-un centru de copii abandonați, iar destinul sau a fost schimbat de acțiunile întreprinse de Vanghelescu. Ulterior, acesta a ajuns să lucreze într-una dintre companiile mulți-miliardarului român, iar ascensiunea sa i-a permis să ajungă în cercul de prieteni ai miliardarului.

Cu ajutor financiar din partea acestuia, Victorianu și-a deschis propria afacere online și își propune să ajute la rândul sau și alți tineri români. Se declara a fi unul dintre principalii susținători ai Partidului, obiectivele sale fiind, de departe, cele mai apropiate de îndeplinirea misiunii de a forma o Românie cât mai spectaculoasă, din toate punctele de vedere.

Trezorierul Partidului Democraților Loiali este Vasile Mihai -Lăcătușu, unul dintre contabilii care au făcut istorie alături de A.A. Vasilescu. În vârstă de 70 de ani, căsătorit, tată a 6 copii, Lăcătușu este unul dintre puținii oameni despre care Vasilescu a declarat că are încredere maximă. Chiar dacă nu se poate lăuda cu o avere atât de mare precum a protectorului sau (numai 3, 7 milioane euro), Lăcătușu este o persoană care s-a declarat mulțumită de statutul său și de ceea ce a obținut până acum în viață.

Nu se cunosc foarte multe date despre acesta, decât faptul că este unul dintre primele persoane contactate de către A.A. Vasilescu după obținerea iertării din partea regimului comunist. A devenit mai apoi omul de legătură pentru afacerile desfășurate pe teritoriului României, iar după 1990, contabilul care se ocupă de toate companiile lui Vasilescu. Cooptarea în Partidul Democraților Loiali se datorează nu neapărat legăturii cu vicepreședintele partidului, ci pentru că se contează pe calitățile acestuia în ceea ce privește îndeplinirea obiectivelor pe parte economică, stipulate în platforma-program a PDL.

Din puținele date obținute până acum, se știe că Vasile Mihai -Lăcătușu este unul dintre oamenii care au studiat foarte mult, atât în România, cât și Franța și Germania. Se pare că acesta se numără printre puținii români care au obținut o bursă de studiu în cele două țări capitaliste din Europa, iar faptul că primit acceptul regimului comunist spune foarte multe despre capacitatea intelectuală a lui Lăcătușu. Chiar dacă, foarte mulți oameni, s-ar fi așteptat că acesta să fi figurat în arhivele fostei Securități, nu există niciun fel de dovadă în acest sens. Singura explicație este, așa cum a declarat și Lăcătușu, “că am fost un om mult prea cinstit pentru a face alegeri greșite de-a lungul vieții mele.”

Alături de aceste personalități marcante ale Partidului, în rândurile acestei organizații politice și-au făcut apariția o serie de persoane care activează în diverse cercuri din media românească, afaceri și cultură. Este cât se poate de clar faptul că acest partid este o formație deschisă tuturor celor care consideră că au un cuvânt de spus în transformarea României în ceea ce a fost atât de mulți ani, înainte de anii ’50. De altfel, în declarațiile lor, atât președintele, cât și președintele executiv au statuat faptul că se dorește ca România să redevină motorul Europei, mai ales că țara noastră dispune de unul dintre cele mai valoroase capitaluri la nivel continental și internațional – capitalul uman.

Membrii marcanți ai acestui partid se evidențiază printr-o prezență extraordinară la nivel de avere, prestanța și posibilități de a aduce România acolo unde îi este locul. Asemănarea lor cu reprezentanții partidelor tradiționale ai perioadei ante și interbelice indică faptul că tot ceea ce își dorește să facă Partidul Democraților Loiali este să le ofere românilor șanse reale de evoluție, și, împreună, să contribuie la creșterea și dezvoltarea României, ca stat și ca motor al Europei, în cadrul Uniunii Europene. Rămâne de văzut cât de bine o să fie primit partidul la următoarele alegeri, acest lucru fiind un indicator al acceptării obiectivelor stipulate în platforma electorală a Partidului Democraților Loiali din România.