Părerile Partidului Democraților Loiali despre rezultatele la alegerile europarlamentare din Mai 2019

2019 alegerile Romania

Președintele și președintele executiv ai Partidului Democraților Loiali, Sergiu Rainer și Marian Vanghelescu, au răspuns unor serii de întrebări legate de scena politică românească. Prin urmare, iată care sunt părerile și opiniile reprezentanților acestui partid în legătură cu alegerile parlamentare din România:

Sergiu Rainer - Președinte

Sergiu Rainer: “Consider că scena politică din România a început să se așeze într-o ordine firească, iar partidele care sunt orientate către oameni (asemenea partidului nostru) au beneficiat de pe urma declinului evident al unui partid ce s-a dorit populist, dar a sfârșit prin a fi un partid ce a servit intereselor individuale. Personal, mă așteptam ca USR să înregistreze un scor mai apropiat de realitate și să ocupe cea de-a doua poziție în top, dar, fără voturile românilor din Diaspora, situația a arătat în acest fel. PNL-ul și-a arătat forța, iar acest lucru se datorează cooptării unor persoane care au știut cum să se apropie de votanți. Sperăm ca la următoarele alegeri, Partidul Democraților Loiali să ajungă și el în top 5.”

Marian Vanghelescu - Președinte Executiv

Marian Vanghelescu: “ Părerea mea este că dacă am fi reușit să ne înregistrăm înainte de aceste alegeri, am fi reușit să intrăm în Top 5, fiind pe unul dintre locurile ocupate de Pro România sau PMP. Adică, am fi trecut de pragul electoral de 5%. Știu că sună prea optimist, dar, știu că oamenii își doresc să fie fericiți, eu însumi fiind un promotor al acestei stări. Desigur, în ceea ce privește celelalte poziții, am fost surprins de rezultatul strâns între PSD și USR, iar poziționarea PNL-ului ca lider, cu peste cinci procente, spune foarte multe despre starea românilor. Nu am fost deloc surprins de locul ocupat de ALDE, pentru că sunt de părere că nu este un partid reprezentativ pentru ceea ce își doresc acum românii de la scena politică.”

Situația românilor din Diaspora

În ceea ce privește situația românilor din Diaspora, care nu au reușit să voteze nici la aceste alegeri europarlamentare, cei doi lideri politici ai Partidului Democraților Loiali au declarat:

Marian Vanghelescu: “Ori a fost rea voință, ori a fost neputință; să vezi oameni care stau la cozi uriașe pentru a-și exercita un drept fundamental, garantat prin Constituție și care a fost obținut cu atât de multă jertfă de către înaintașii noștri, mi se pare a fi un act de sabotaj politic. Nu comentez mai multe, dar trebuie să se ajungă la o soluție care să îi poate satisface și pe cei care își doresc să voteze, chiar dacă nu sunt pe teritoriul României. Și ei sunt români, și ei sunt ai noștri și, mai mult decât atât, ajută România prin tot ceea ce fac acolo în străinătate.”

Sergiu Rainer: “Vot electronic. Așa vom rezolva astfel de probleme și aceasta este una dintre propunerile noastre pentru a da ocazia tuturor românilor, indiferent de locul în care se află, de a-și exercita acest drept constituțional.”

Evenimentele din 10 August 2018

Unul dintre cele mai controversate momente după evenimentele din ’89 este acțiunea forțelor de ordine împotriva manifestanților care s-au adunat la un marș împotriva nedreptății, în data de 10 August 2018.

Sergiu Rainer: “Am fost acolo și știu că oamenii au primit gaze în față nevinovați. Este înjositor ca tu, manifestant pentru un stat de drept, să primești atât de multă desconsiderare din partea autorităților. Nici până în momentul actual nu s-au luat măsuri împotriva celor care au dat dovadă de exces de zel în acele momente. Ca să nu menționez faptul că totul nu a fost decât o acțiune de represalii din partea anumitor persoane, ale căror interese erau periclitate și care, până la urmă, au ajuns acolo unde le este locul. Până la urmă, totul a fost în van, doar că au avut de suferit oamenii obișnuiți.”

Marian Vanghelescu: “Față de ceea ce au trăit românii noștri în acea zi nu cred că poate să existe niciun fel de reparație, nici morală, nici financiară. Practic, din punctul meu de vedere a fost o acțiune organizată împotriva românilor și asta trebuie reparat în justiție. Cine a fost răspunzător trebuie să plătească!”

Acțiunile continue de subminare a justiției și statului de drept ale PSD

Una dintre întrebările adresate reprezentanților PDL a fost legată de opinia pe care o au în ceea ce privește acțiunile desfășurate de către partidul de guvernământ la adresa statului de drept, prin încercarea de adoptare a legilor justiției la nivel de Ordonanță de Guvern. Iată ce au răspuns aceștia:

Marian Vanghelescu:“În orice stat de drept din lume, persoana care este găsită răspunzătoare pentru o infracțiune, indiferent că ocupă o funcție publică, indiferent că este un individ oarecare, va răspunde. Ceea ce s-a încercat în perioada 2017-2018 o să rămână în istorie drept perioada în care niște indivizi dornici să se scape pe sine de repercursiunile legale ale acțiunilor lor ilegale, au fost împiedicați de popor să o facă. Mă bucur că România a rezistat împotriva tuturor acțiunilor unor așa-ziși români!”

Sergiu Rainer: “Este ceea ce ne dorim să nu mai vedem vreodată în țara aceasta. S-a tot încercat ca dreptul la fericire al românilor să fie transformat în dreptul la fericire al unui român și a acoliților săi. Numai că, așa cum era normal, atunci când încerci să îi iei dreptul unui om, acesta va protesta. Iar românii s-au dovedit a fi niște protestatari de cursă lungă, chiar dacă nimeni nu le dădea vreo șansă. Au dovedit lumii întregi că țara aceasta are șanse mari să redevină ceea ce a fost cândva: motorul Europei!”

Vezi mai multe știri despre PDL.